Slide SolarEdge

SOLAREDGE Power optimizers

SolarEdge power optimizers - verhoging van het rendement van de PV-installatie

Een SolarEdge-systeem bestaat uit losse SolarEdge power optimizers, die aan de achterzijde van de zonnepanelen gemonteerd worden. Daarbij wordt een eenvoudige lichtgewicht omvormer geplaatst, om 230V wisselspanning te genereren. Iedere optimizer heeft alle meest recente, ingebouwde technologie om zo de energieopbrengst te maximaliseren. Op een enkelfase omvormer kan een string van 8 t/m 25 power optimizers aangesloten worden. Op een driefasige omvormer varieert dit van circa 16 t/m 50 power optimizers. Uiteraard zijn er meerdere (ongelijke) strings zijn mogelijk, zolang elke string maar bij de geselecteerde omvormer past.

Door SolarEdge poweroptimizers aan te sluiten op zonnepanelen, worden de panelen intelligent en produceren meer vermogen. 

SolarEdge Power Optimizers

  • Tot 25% meer energie-opbrengst per paneel;
  • Voortdurende feedback van de prestatie van elk paneel;
  • Ontworpen voor automatische spanningsafschakeling van elk paneel voor optimale veiligheid in noodgevallen
  • 25 jaar garantie!

De SolarEdge power optimizers verhogen de energie-output van PV-systemen doordat ze voortdurend het Maximum Power Point (MPP) van elk paneel afzonderlijk volgen. Bovendien bewaken de power optimizers de prestaties van elk paneel en communiceren ze de prestatiegegevens naar het SolarEdge monitoring platform voor verbeterd, kosteneffectief onderhoud op paneelniveau. Elke power optimizer is uitgerust met het unieke SafeDC™-mechanisme dat automatisch de DC-spanning van het paneel naar een lager niveau schakelt wanneer de omvormer of het netvermogen wordt afgesloten.

Dankzij Maximum Power Point Tracking (MPPT) per paneel is flexibel installatie-ontwerp mogelijk met meerdere oriëntaties, hellingshoeken en paneelsoorten in dezelfde string. SolarEdge power optimizers in combinatie met SolarEdge omvormers behouden automatisch een vaste stringspanning hetgeen installateurs nog meer flexibiliteit biedt met langere strings en strings van verschillende lengtes teineinde optimale PV-systemen te ontwerpen. De SolarEdge power optimizers zijn compatibel met c-Si en dunnefilm panelen en kennen een garantie van 25 jaar.

 

Wilt u uitgebreidere specifieke informatie van één van de SolarEdge optimizers? Neemt u dan contact met ons op!